Jouko Poranen

Seniorkonsult I partnerskap

  • Datahantering och kvalitet
  • Digitalisering
  • E-handel och omnikanal

Praktisk sökande för rätt lösning, med övergripande tankesätt

Jag har fokuserat på verksamhet, lösningsarkitekturmodeller, innovativa digitala tjänster och är bra på att hantera komplexitet, problemlösning genom att lära mig om hur kunder, data, information, produkter, tjänster samt teknik samverkar för att skapa konkurrensfördelar och produktivitet.

Jag har byggt upp lönsamma internationella företag, gjort framgångsrika digitala tjänster, byggt upp utvecklingsorganisationer samt drivit paketering av produkter mot kommersialisering.

Jag har haft olika befattningar som CIO och CTO och ansvarat för övergripande ICT i både framgångsrikt tillväxtföretag samt befintliga börsbolag.

Jag gillar speciellt när jag kan arbeta med områden där mina styrkor behöva: servicedesign, kontinuerlig processutveckling, Enterprise Architecture Business Capability modellering, Master data Management, innovation kultur, Portfolio Management och M&A Transaktioner.

Men i slutändan är det människor och kultur som definierar hur du leda förändring utan påverkan av verksamhetensmål och resultat baserat entreprenörs tillvägagångssätt.

Förutom min Senior konsultroll så leder och utvecklar jag Loihde Advisory partnernätverk för att kunna erbjuda ännu högre värde och bättre lösning till våra kunder.