Referenser

Agil och kundorienterad förnyelse av C More

  • Digitalisering

Under 2017 skulle MTVs prenumerationskanal förnyas och allt innehåll flyttas över till C More-familjen. Det nya C More var den första nordiska streamingtjänsten som gick in på marknaden vid sidan av de stora internationella spelarna Netflix och HBO.

Utmaningen

Trots de stora, internationella streamingjättarnas intåg såg MTV en efterfrågan på tjänster som erbjuder streaming av lokalt innehåll.

”Vårt mål är att öka vår digitala närvaro och vi förstod att det finns en efterfrågan på betal-tjänster. Det nya C More har tagits väldigt väl emot och har också attraherat nya kunder,” säger Tomas Perovuo, IT Manager hos MTV Business.

Lösningen

När den nya tjänsten skulle designas var det starkt fokus på användarvänlighet och optimering för mobila enheter.

”Som det ser ut idag så spelar den mobila användaren ju en viktig roll när man designar en ny tjänst. Hälften av våra kunder streamar innehåll på deras mobila enheter så det var självklart att lägga stor vikt vid det”, förklarar Johannes Paarvala, Solution Designer hos Loihde Advisory, och Juha Vartiainen, UX Designer hos Nitor.

”Vi har fått fantastisk feedback vad gäller användarvänligheten. Kunderna tycker att det är lätt att hitta innehåll och att navigeringen är smidig”, säger Tomas Perovuo stolt.

Resultat

Nitor och Loihde Advisory har samarbetat med MTV sedan flera år tillbaka. MTV var därför väl införstådda med de agila arbetsmetoderna vilket gjorde utvecklingsprocessen väldigt effektiv.

”Projektet fortlöpte oerhört smidigt. Vårt team var väldigt engagerat från dag ett. Alla jobbade intensivt och med den professionalism som vi vet att vi kan förvänta oss av denna grupp”, säger Tomas Perovuo.

MTV C more tiimi

“C Mores nya tjänst fungerar på datorer, telefoner och surfplattor. Den är bland annat kompatibel med Chromecast. I början av året laddades allt MTVs online betal-innehåll upp hos C More. Senare under våren så lanserade C More en egen applikation för smart-TV,” säger Juha Syrjälä, Solution Architect hos Nitor.

C More erbjuder lokalt innehåll, internationella serier, filmer och sport. Appar till smartphones och surfplattor kan laddas ned hos Apples och Googles app stores.